Skapa ett härligt barnrum

Att skapa ett härligt rum för ditt barn att vara i kan erbjuda en del utmaningar. Om barnet är stort nog att ha egna åsikter är det inte alltid de stämmer överens med dina idéer… Innan du (eventuellt) låter barnet vara med och bestämma är det bra om du har funderat igenom inredningen, så att du kan styra diskussionen åt rimliga håll.

Barn tycker ofta om mycket färg, så begränsa inte dig till de “nordiskt svala” tonerna i barnets rum. Det kan vara bra att ha en lugn grundpalett, men tillåt även ordentliga färgklickar enligt barnets önskemål.

Textilier som gardiner, mattor och kuddar är viktigt för att ge en ombonad känsla i rummet. En matta ger dessutom en avgränsad lekyta som behövs till en del lekar, liksom att kuddarna erbjuder ytterligare lekutrymme. Tänk också på att textilier dämpar ljudnivån, vilket kan behövas.

Pryd väggarna

För att ge barnrummet en ombonad och trivsam känsla ska du se till att hänga upp prydnader på väggen. Det finns en uppsjö av posters och tavlor för barnrum att välja mellan, så ta något som passar ditt barn och som håller ihop resten av inredningen.

Avsätt också en del av utrymmet på väggen till barnets egna alster. Det finns inget som boostar kreativiteten och gör barn så stolta som att få visa upp saker de har skapat. Låt barnet sätta upp sina teckningar och sitt pynt på väggen, och byt gärna ut skapelserna allt eftersom de kommer hem.

Möbler

En säng och en sänglampa är självklarheter i barnets rum. Här finns det en mängd olika lösningar, och alla världens möjligheter att använda sin kreativitet. Vilket barn vill inte sova i ett slott som en prinsessa eller i en racerbil?

Ett skrivbord med en stol till kan också behövas om barnet börjar bli stort nog att antingen gå i skolan eller pyssla. Här kan det vara bra att komma ihåg att det behövs tillräckligt med utrymme för att en vuxen ska kunna sitta med.

Tänk på att skapa en sittplats som passar en vuxen någonstans i rummet, eftersom du dels kommer få vara med och leka, och dels antagligen kommer behöva hjälpa till med pyssel eller spendera tid i rummet vid nattning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *