Glöm inte att utsidan också räknas

Har du planerat att fixa iordning och göra om ditt hem så att det blir lite mer hemtrevligt? Då vill vi tipsa dig om att inte glömma bort utsidan. Trots att det är lätt hänt kan utsidan av bostaden vara en avgörande faktor för helhetskänslan. Om du bor i en lägenhet och inte har en balkong kanske du inte behöver tänka på det. Men om du har en balkong eller bor i ett hus, där utsidan då även är ditt ansvar, bör utsidan tas om hand precis som insidan.

Har du exempelvis en trädgård kan du behöva lägga lika mycket engagemang på att inreda och fixa den som du gör i vilket annat rum som helst, både inuti och utanför hemmet. För att du ska må så bra som möjligt i ditt hem är det viktigt att helheten känns bra, inte bara enstaka rum här och där. Dessutom är ju utsidan på ditt hus det första du ser när du kommer hem, så det är klart att den kan vara avgörande.

Små saker kan göra stor skillnad

Är du igång och fixar iordning i trädgården för att få en bättre helhet kan kanske växthus och stugor göra under? Detta, det vill säga växter, kan även göra stor skillnad om du bara har en liten balkong att bry dig om – det finns ju små växthus som kan få plats där, så dina utomhusytor behöver inte hindra dig för att få en trevlig hemkänsla även där. Kom ihåg att det ofta är de små detaljerna som kan sätter den där pricken över i:et.