Less is more

Behöver du verkligen ett jättestort hem med flera rum som ändå bara står tomma? Kanske räcker det med ett litet hus eller en lägenhet? Det beror såklart på hur många ni är som bor i hushållet, men ni behöver antagligen inte ett sånt där gigantiskt hus som finns i Hollywood. Det viktigt med ditt hem är ju att du trivs – inte hur stort det är.

Därför funkar uttrycket less is more just i detta fall. Ibland behöver allting inte vara så elegant, lyxigt och stort. Utan du kanske trivs betydligt bättre av att bo i ett mysigt hus där du har exakt den platsen du behöver. Detta gäller också när det kommer till din inredning. Behöver du verkligen alla grejer som du har hemma?

Skänk eller sälj

Om du har massa saker hemma som ändå bara tar en massa plats och som inte används kan du skänka bort det eller sälja det. Du behöver inte ha massa saker som ligger huller om buller och som inte fyller någon funktion. Att ha en massa saker gör inte livet bättre – i många fall snarare bara tvärtom. Genom att ha det du behöver kan du fokusera mer på kvalitén än kvantiteten.

Det finns antagligen andra människor som behöver den där extra stolen som bara står i hörnet eller kläderna i garderoben som du inte använder. Det kommer att kännas mycket bättre att grejerna kommer till användning än att de tar upp plats och energi från dig. Så gör dig av med sånt du inte behöver och gör samtidigt något gott för någon annan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *