Få en helt ny känsla hemma

Det absolut enklaste sättet att skaffa dig en helt ny känsla hemma är att möblera om. Man tager vad man haver, som Cajsa Warg sa.

Genom att ändra plats på den inredning du redan har kan du skapa helt nya rum, och kanske uppleva det som om det är ett helt nytt boende du kommer hem till. Med ytterst små medel kan du göra väldigt stor skillnad. Det som behövs är lite funderande, tid för själva flyttandet och eventuellt lite extra tid för pysslande som beskrivs nedan.

Om dina växter inte är på topp kan det hända att de också mår bra av att byta plats, förutom att de bidrar till den nya känslan.

Möblerna

Lås dig inte vid vilket rum du köpte möblerna till, utan samla alla dina möbler i ett rum. Bor du väldigt litet så samla dem på ett och samma ställe, kanske mitt i rummet. “Glöm sedan bort” var de stod innan, och testa nya kombinationer.

Varför inte använda stolar som nattduksbord? Ställ in en skön fåtölj eller soffa i köket, det är ju ändå alltid där hänget på alla bättre fester hamnar. Dina nattduksbord kanske kan få tjänstgöra som hallmöbler med kombinerad sittplats och klädförvaring.

Om du bor litet kan du skapa en sovalkov med hjälp av bokhyllor. Om de har täckt baksida häftar du bara fast något snyggt tyg på baksidan så ser det ut som en skärm, oavsett om du har den sidan mot sängen eller mot rummet.

Belysningen

Låt dina lampor byta rum. Eller skapa en ny skärm till din taklampa genom att klippa i papper eller sy en påse och träd runt den. Den riktigt pysslige kanske till och med gör sin egen variant av dunlamporna som är väldigt i ropet just nu.

Med en trasig strumpbyxa med snyggt mönster kan du tillverka en helt unik bordslampa genom att använda dig av en metallstomme till en lampskärm om du har tröttnat på någon av de lampor du har.

Att byta belysningspunkter kan också det ge ett helt nytt uttryck till ett rum, och sätta fokus på något som tidigare glömdes bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *