Hemkänsla med the art of living

På den sida som du just har klickat in dig på eller surfat fram till så hittar du ett antal matnyttiga tips vad gäller hemmet. The art of living. Sug lite på det namnet och fundera på vad det egentligen innebär för en stund. Konsten att leva, eller snarare i det lite mindre perspektivet, konsten att bo (live på engelska betyder ju både leva och bo).

Vad innebär det för dig? Vad betyder ett boende för dig? Var vill du bo? Men kanske ännu viktigare, hur vill du bo? Vissa människor trivs så länge de känner sig som hemma och tycker att hemmet är på den plats där man känner sig hemma. Att hemmet är där man känner sig ombonad och kan slappna av. Andra behöver kanske kämpa lite mer för att få till ett hem som de känner att de trivs i. Fyra väggar och ett par tomma tapeter räcker inte alltid för att få till den där mysiga och hemtrevliga känslan .

Vad är skillnaden mellan ett hus och ett hem egentligen? Mycket av den där känslan av att känna sig som hemma handlar nog om en familjär stämning och känsla, om att man känner igen sig och trivs med sina fina gamla möbler som med tiden blivit ens egna, eller sitt eget hus. De flesta av oss vill nog stadga oss, vi är inga nomader. Unga vuxna som flyttar runt har en föränderlig tid vad gäller bostäder, inte minst i storstäderna. Men en tavla, ett väggur, telefonen på en bestämd plats eller kanske en hemmagjord sak från skolans träslöjd kan skänka hemkänsla.

Känn dig hemmastadd. Kanske med hjälp av våra tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *