Äntligen dags för höstmys!

Bort med alla tankar på krispighet och ljust, lätt och luftigt! Efter en lång och varm sommar går nu startskottet för inomhussäsongen, med sina mörkare och kallare årstider. Genom att fundera i nya banor och använda lite kreativitet så kan du med relativt små medel skapa en höstig och ombonad känsla i ditt hem. Nu är det brasor i den öppna spisen, kannor med rykande te, höstregn mot rutorna och lässtunder i soffhörn som gäller, även när det gäller inredningen. Placera bordslampor i fönstren för att få ett mjukt sken i kvällningen och höja mysighetsfaktorn.

Vardagsrum

Hösten är doftljusen stora säsong. Skaffa ljus med dofter som förstärker höstkänslan, tänk varmt, kryddigt och mjukt. Om du inte redan har det, lägg fram ett par coffee table-böcker som inbjuder till bläddring. Se till att det finns lämpliga ljuskällor för att kunna sitta i soffhörnet och läsa. Ta fram allt vad hemmet har att erbjuda i form av filtar och plädar, och placera dem strategiskt i och vid fåtöljer och soffor.

Sovrum

Skaffa nya sängkläder, gärna i en dov och dämpad färgton. Byt ut linneöverkastet mot en eller två plädar, och bulla upp med kuddar som matchar sängkläderna. Gör sängen till en inbjudande plats, där du vill krypa ner bland fluffiga täcken och kuddar, för att känna dig varm och trygg i ett slags ombonad kokong. Byt till hellånga gardinlängder med en tung draperikänsla för att ytterligare förstärka känslan av en kokong som stänger omvärlden ute.

Kök

I köket kan du med fördel byta ut buketten med snittblommor mot ett fång rönnbärskvistar med de röda klasarna av bär som glada blickfång. Ett gäng svenska höstäpplen kan placeras som ett höstigt stilleben i fruktfatet, och de svenska rotfrukterna som är i säsong kan också läggas fram i all sin prydno. Hösten är förstås äppelkakans stora säsong, så leta upp ett ljuvligt favoritrecept och låt hemmet fyllas av den söta, kryddiga doften av nybakad kaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *