Gör dina egna ljus

Belysning och naturligt ljus och stearinljus är tre ljuskällor som är oerhört viktiga när det kommer till att skapa en vacker inredning, både hemma, på arbetsplatsen och på kommersiella platser. Under vinterhalvåret blir det allt viktigare med stearinljus och värmeljus i hemmet, då dagarna blir så korta och för mycket artificiell belysning kan ha en negativ inverkan på kropp, själ och sinne. Med ljus kan du skapa en lugnande atmosfär, som på ett spa i Stockholm.

Idag ska vi kika på hur man gör sina egna stearinljus. Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro. Något som är väldigt viktigt när man tillverkar ljus är att man väljer rätt tjocklek på veken, eftersom det avgör hur ditt ljus kommer att brinna. Sedan kan du ta ditt vax och hälla ner det i en skål eller en kanna för att sedan smälta det i ett vattenbad. Låt inte vaxet bli så varmt att det börjar koka, utan du vill bara nå smältpunkten så att du kan hälla över vaxet till dina burkar eller glas som du använder för att göra ljuset i.

Ta din veke och fäst den i mitten på botten av burken eller glaset som du tillverkar ljuset i. Använd en ljusvekeshållare och fäst veken med en glue dot för att försäkra dig om att veken hamnar precis i mitten, eftersom det är viktigt för att ljuset ska brinna jämnt. Sedan är det bara att fylla på med vaxet och låta det stelna i 24 timmar innan du tänder ditt vackra ljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *