Kök för dig med liten budget och ännu minde utrymme

Köket är onekligen en både ljuvlig och hemtrevlig plats där det finns gott om rum för att både leva, trivas och umgås. Det kanske allra bästa med att gå in i ett kök är när man möts av en rad olika dofter från någon mat som står på spisen eller varför inte av nybakat bröd? Det gör att köket få en helt egen rytm och energi där det sjuder av liv, rörelse och en smak och krydda av glädje och intensitet. Köket är en plats för hela familjen, och en plats där barnen kan vara med och lära sig hur man gör i ett hushåll på sina egna villkor, dock inte med farliga knivar i närheten.

Men köket kan också vara ett litet kök i en etta med kokvrå där några studenter eller unga vuxna tränger ihop sig för att laga mat tillsammans och njuta av den nyvunna friheten i livet när man brutit sig loss från att bo hemma hos föräldrarna. I ett sådant litet kök bör man dock vara försiktig med hur man går och planera varje steg noga så att man inte råkar stöta ihop med någon med en nybryggd och varm kopp kaffe, eller ännu värre, ett vasst föremål.

Oavsett hur just ditt kök är så bör du tänka på förvaringen och att du har hyllor och utrymme över till allt som behövs. Kanske behöver du inte ett kök stort nog för en diskmaskin utan nöjer dig med att diska för hand. Ett skafferi behövs kanske inte heller om du i nödfall kan nöja dig med att lägga skafferimat på en hylla i ett annat rum eller i en kasse. Kyl och frys är dock oumbärligt, och gärna en spis med åtminstone två plattor lär behövas även för dig som lever livet med compact living på 24 kvadrat eller mindre. En vattenkokare och kaffebryggare kan också vara praktiskt, och förstås en mikro. Sen är du good to go!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *