Inredning på golv med fina mattor

Om du är intresserad av inredning och heminredning så har du nog hittat rätt nu för i den här texten ska vi titta lite närmare på en del olika inredningstips som kan göra att du få en ny och trevlig känsla i de olika rummen i din lägenhet, eller i ditt enda rum om du har anammat compact living eller bor i en studentkorridor.

Inredning är både kul och spännande, och inte minst de många olika textilier man kan använda sig av för att få fram en ny känsla. En sak som man kan tänka sig att använda för att ge golvet en ny form, färg och känsla som blir påtaglig när man vandrar över golvet är en ny matta. Problemet med mattor är dock att det kan bli mycket jobb med dem. De ska dammas, piskas, dammsugas och tvättas. Därför kan man med fördel välja en lite mindre matta som inte medför så mycket jobb men däremot kan användas för att sätta prägel på ett golv eller ge lite mera färg till ett rum!

Förutom vanliga mattor kan även kohudar och fårskinn vara ett alternativ. Såna textilier ger en ännu mer naturlig och organisk känsla och kan bjuda på en väldigt mjuk och len känsla, vilket vissa uppskattar. Men vi vill faktiskt slå ett slag här för små runda mattor eller de fantastiska orientaliska mattorna som också går att få för en inte alltför dyr penning. De kan variera i pris ganska mycket men en billig och lite mindre matta med till exempel ett mörkt uttryck eller ett randigt mönster går att få för en ganska billig penning. Orientaliska mattor är ofta gjorda av 100 procent ull! På vintern kan de kännas mjuka och sköna att gå omkring på. En fördel med ull är att det naturligt avvisar smuts, så orientaliska mattor behåller lättare sina färgstarka nyanser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *