Ta middagsbjudningen till nästa nivå

Att få bjuda sina vänner på en oförglömlig middag är alltid underbart! Men ibland kan det kännas svårt att hitta det där lilla extra som verkligen imponerar på gästerna. Nya tillagningsmetoder i köket och fina detaljer i servisen är enkla sätt att skapa ett överraskande element som förvandlar en härlig middagsbjudning till något väldigt speciellt. Här tar vi en titt på hur du kan lyckas ordentligt nästa middagsbjudning.

Du kanske har hört talas om sous vide? Det associeras ofta med avancerade kockar på Michelin-nivå, men det är faktiskt enkelt att laga sous vide hemma om man har rätt produkter. Allt du behöver för att bemästra denna tillagningsmetod är en sous vide cirkulator och vacuumpåsar eller en ångugn. Laga kött, fisk, grönsaker, såser, med mera, och bevara alla smaker och näringsämnen! Du behöver inte gå någon kurs för att få snits på sous vide, det viktiga är att man får till rätt temperatur så sköter apparaterna resten. Det ger dig gott om tid att dekorera middagsbordet.

När det kommer till dekoration och dukning rekommenderar vi designmärket House Doctor från Danmark. De är kända för sina stilrena och karaktäristiska möbler och inredningsprodukter. Deras ljusstakar är otroligt fina i material som koppar, mässing, keramik, glas och porslin. House Doctor har hittat den där perfekta balansen mellan minimalism och de rustika elementen – med andra ord tillräckligt kreativt för att vara personligt och inspirerande utan att ta det för långt. Lyxa till det lite extra med deras eleganta bestick i guld.