Skapa lugn i hemmet

Om livet känns lite stressigt så kan det hjälpa om man har ett lugnt och skönt hem där man verkligen kan koppla av varva ner. Hur får man då till stillhet hemma? Kan det kännas så där avslappnade som när man går på spa? Det finns ganska enkla knep man kan använda sig av för att skapa välmående hemma. Huvudsakligen handlar det om att vara organiserad, hantera ljudnivåer, ha rätt belysning, ventilera och vädra, använda färger som inte är för starka och att ha många fina växter (som också bidrar med förbättrad luft).

Alla rum i hemmet har så klart olika funktioner, så rummen som är allra viktigast i detta avseende är just sovrum och kontor om man jobbar hemifrån. Vissa grejer är enkla att fixa, som att skapa bättre ordning och reda med hjälp av bokhyllor, garderober, hyllor och andra smarta lösningar. Det är också enkelt att rensa ut grejer med för starka färger om man har köpt kuddar eller plädar i färger som kanske inte passar in så bra om man tänker efter (impulsköp?) .

Men när det kommer till ljudnivå så kan det vara svårare om det är högljudda grannar man har att göra med eller en väg utanför. Då kan man istället investera i ett par bra hörlurar med isolerande kapacitet och bra öronproppar om grannen har högljudda barn som vaknar tidigt på morgonen. Det viktigaste är att man är medveten om eventuella störningar och att man åtgärdar problemen med logiska och metodiska steg, så att det inte skapar onödig stress.