Påskpynta hemma

Påsken är en härlig högtid som påminner oss om att våren är här och att det kommer en ljusare tid. Förstärk vårkänslan genom att pynta hemmet inför påsken och de lediga dagarna som den bär med sig.

Välj pastelliga och milda färger på kuddar och plädar istället för vinterns murriga, för att hjälpa ljuset på traven. Skira gardiner som låter solskenet strila in är snyggt och vårigt. Och för all del – glöm inte att putsa fönsterna för att verkligen låta ljuset få strömma in fritt!

Låt hemmet blomma

Omfamna traditionerna och plocka in ett påskris. Ställ det i vatten och låt de gröna, skira bladen slå ut och lysa upp ditt hem. Dekorera riset med små påskägg av glas, eller pompoms i papper. Även dekorationer av bomullstussar är snyggt, men undvik de traditionella fjädrarna eftersom de inte produceras på ett schysst sätt.

Ett säkert vårtecken är att pelargonerna får komma fram. Än kanske de inte blommar, men det är inte långt kvar om du låter dem stå soligt. Har du vinterförvarat dem är det bra om du planterar om dem för att ge dem bästa möjliga start på årets säsong.

Stora fång tulpaner i vas är ett snyggt sätt att skapa blickfång hemma. Köp flera buketter i olika färger och placera dem i samma vas för en gnisslig, vårig färgexplosion.

Påskkycklingar och påskharar

Om du tycker det klassiska pyntet är lite för kitschigt och grällt så finns det ett par knep du kan ta till. Använd sprayfärg i en färg du gillar och som passar din stil och måla om pyntet så blir det mer personligt.

Är du kreativ och gillar att skapa saker finns det en mängd snygga pynt du kan göra. Ett exempel är att skapa garnägg genom att doppa garn i tapetklister och linda det runt små ballonger. När limmet har torkat smäller du ballongen och plockar ut resterna och kvar blir bara det stela garnet. Gör flera garnägg och häng dem i en girlang i fönstret.

Ett annat snyggt och lite oväntat pynt är att knyta makramé om vanliga hönsägg. Välj olika färger på äggen och snörena.