Nu är det jul igen

Nu står vintern för dörren på allvar, och det bästa med allt mörkret är ju att det är dags för julpyntet att få komma fram ur sina gömmor! Säg hej och välkommen till ljusslingor, julstjärnor, julgranskulor och glitter!

Lite glitter runt speglar eller fönster ger en bra effekt när ljuset faller på det. Du kan till och med kombinera glittret med en ljusslinga för att förstärka det ytterligare. Och om du har en stor glasvas så blir det riktigt effektfullt att fylla den med glitter, julgranskulor och en ljusslinga. Hela julen fångad i ett enda stilleben.

Lys upp i mörkret

Det som ger absolut mest julstämning om du frågar oss är självklart alla ljus! Julstjärnor och advensstakar i fönsterna istället för dina vanliga lampor ger ett välkomnande och mysigt sken. Skaffa gärna timers, så du också kan njuta av att mötas av tända fönster när du kommer hem. Eller för all del, passa på att ställa timern på morgonen också, så du kan mötas av mysbelysning när du kliver ur sängen!

Tänd ett levande ljus på frukostbordet, och ta fram den juligaste koppen du har till morgonkaffet. Kanske kan du till och med värma en liten skvätt alkoholfri glögg, för att få den där ljuvliga glöggdoften med dig ut genom dörren.

Julens dofter

När vi ändå pratar om dofter som hör julen till så ska vi ju inte glömma hyacinter. De är inte bara vackra att se på, utan de sprider även sin väldoft i hela rummet. Välj de blå för att få starkare doft, och de vita eller rosa för en svagare.

En annan julig doftande dekoration är den klassiska apelsinen som du sticker in kryddnejlikor i. Köp hela nejlikor, och pricka in dem i apelsinens skal innan du hänger upp allt i ett rött bomullsband, och du har en doftande dekoration som räcker hela julen.

Sist, men inte minst, se till att få in lite grandoft. Om du inte har plats eller lust med en hel julgran så kan du köpa några ruskor gran och sätta i en vas. Det doftar ändå, och du kan självklart pynta även en miniformat av gran på snitt!