Njut av våren med ny stil hemma

Nu har våren kommit, förhoppningsvis för att stanna och övergå i en härlig sommar. Med våren och ljuset kommer också önskan om att förändra och förnya, både dig själv och ditt hem. Med kvalitativa löshår clips kan du ge dig själv ett nytt ljuvligt hårsvall som låter dig möta den ljusa årstiden som ditt bästa jag.

För att ge ditt hem ett lyft så här inför vår- och sommarsäsongen krävs det kanske en liten aning mer än så. Oftast är det dock inte några stora förändringar som behövs, utan det räcker med att byta vissa väl valda detaljer och vips så har du en helt annan känsla hemma.

Städa och plocka undan

Det här låter kanske som ett ganska trist tips, men faktum är att om du plockar undan en massa saker som har samlats på hög under vintern så kommer du en bra bit på vägen mot en somrigare känsla. Städa så att det luktar såpa eller rengöringsmedel så är du nästan hemma.

Plocka undan vintermyset, det vill säga levande ljus i murriga färger, plädar och extra kuddar. Har du doftljus med tunga, kryddiga dofter är det dags att ta undan dem också.

Och för allt i världen – tvätta dina fönster! Nyputsade rutor låter solen komma in på ett alldeles fantastiskt sätt.

Har du en balkong eller en altan är det hög tid att vårstäda den. Ta bort allt som du har lagt dit för förvaring och ersätt det med utemöbler. En matta för utomhusbruk under utemöblerna ger en mysig känsla och ett lite mer inrett intryck.

Släpp in ljuset och grönskan

Ge soffan och vardagsrummet en ny, somrigare känsla genom att byta alla kuddfodral till ljusa färger i bomull eller linne. Gardinerna ska även de vara ljusa och lätta, helst en aning genomskinliga så de kan bölja sådär härligt i sommarvindarna.

Nu när alla växter börjar slå ut är det dags att låta dem få ta plats även inne. Köp snittblommor och placera i vaser hemma. Gröna kvistar är också trevligt och påminner om årstiden. Är du ute på promenad på landet kan du passa på att kolla i dikesrenen för att se om det finns några blomsterfynd där som du kan ta med dig hem och sätta i vas.