Köksfesterna – De allra bästa festerna

Vem minns inte alla de där festerna som av någon anledning mynnade ut i alla satt i köket och hängde? På något sätt var det som en magnet som drog alla dit. Även om det var trångt var det ändå där man hamnade till slut och pratade sig genom natten och de tidiga morgontimmarna.

Varför inte försöka återskapa den typen av fest? Trenden (eller om det är åldern) har svängt över mot parmiddagar eller barnkalas, men vi tycker det är dags att köksfesten får en chans till come-back.

Klä upp dig!

Köksfesterna var en del av förfestandet innan man skulle gå ut på krogen och dansa. Håll det i minnet när du planerar vad du ska ha på dig. Om du tycker det känns enklare kan du låtsas att du klär ut dig. Tänk isåfall på snygga 60-talsfilmer, som exempelvis Breakfast at Tiffany’s.

En snygg klänning, och 60-tals-frisyr är fortfarande urläckert. Behöver du extra volym i håret finns det fina löshår clips. Glöm för all del inte kråkvingarna i ögonvrån när du sminkar dig.

Håll tilltuggen enkla

Vi pratar inte om någon exklusiv tillställning här, utan en bättre köksfest. Du behöver inte laga någon mat eller förbereda några snittar. Ställ istället fram snacks. Inget avancerat, utan chips, popcorn och jordnötsringar räcker bra. Ostbågar för den som behöver ett extra samtalsämne (“ostbågar eller ostkrokar”).

Var smart, och låt snacksen stå i köket. Då kommer du locka festdeltagarna dit.

Led festen rätt

Om det är en köksfest du är ute efter, se till att det går lätt att stanna i just köket. Är det bekvämare i soffan i vardagsrummet kommer folk nämligen sätta sig där istället. Och för all del – det är inget fel i det, och du kan få samma effekt som en köksfest.

Städa undan allt i köket som ligger på plana ytor. Du vill att folk ska kunna sätta sig för att stanna i köket, och det går inte om det ligger snyggt placerade kokböcker eller kuddar överallt. Röj av, alltså.

Om du röker inomhus är det klassiskt att röka i köksfläkten. För en aning vuxnare touch på det – ställ fram askfat vid fläkten. Är det uterökning som gäller, förbered balkongen med askfat istället.