Inspireras av hotellinredning

Om du har tappat gnistan lite när det gäller inredning och det känns som om ingenting blir bra eller funkar kan det vara dags att ta in lite ny inspiration. Passa på att kombinera en inspirationsresa med lite semester, och kom hem avslappnad och full med nya idéer!

Börja med att boka in dig på ett lägenhetshotell i Stockholm. Här kommer du hitta massor av nya idéer både för sovrum, badrum och vardagsrum. Ibland är det detaljerna du kommer falla för, och ibland är det en helhet. Våga lita på känslan och ta in det som tilltalar dig.

Hotellkänsla i sovrummet

Ett riktigt härligt hotellrum känns inbjudande och ombonat. Men vad är det som ger dig den känslan? Analysera vad det är du gillar och vad som får dig att tycka att helheten fungerar.

En stor välbäddad säng med fluffiga sängkläder och bekväma kuddar finns på de flesta hotellrum. Notera belysningen, som också är viktig för hur du uppfattar rummet.

Fräscha upp badrummet

Hotellbadrum har en sak gemensamt, och det är att de är fräscha. Åtminstone om du bor på ett vettigt hotell. Ofta innebär det vitt, välstädat och stor spegel. När ett badrum känns lyxigt brukar det finnas fluffiga handdukar, varma golv och väldesignade flaskor med rengöringsprodukter.

Lobbyn är hotellets vardagsrum

Många hotell har lobbyn som sällskapsyta, på samma sätt som du använder ditt vardagsrum. Alltså kan du låna koncept eller detaljer från hotellobbyn till ditt vardagsrum. Välplacerade soffor och fåtöljer, belysning som är anpassad för socialisering och utsmyckning som ger blickfång utan att stjäla all uppmärksamhet är några saker du kan ha ett öga öppet för när du hänger i lobbyn.