Inspiration från spavärlden

Spavärlden kan de dig väldigt mycket inspiration i din inredning hemma, oavsett om du har en jacuzzi eller ej. De flesta interiörerna tenderar att vara minimala, eleganta, ljusa och fridfulla. Det förekommer ingen uttrycksfull konst eller rockmusik på spa, utan det rör sig snarare om naturinspirerad konst och fontäner som fyller rummen med det där lugnande sorlet som får tankarna att stanna.

 

Här kan du ta inspiration från spavärlden och välja några element från ett spahotell för att förgylla ditt hem med lite lugn. Även om de flesta vill ha det lite mer livat hemma i vissa rum, så kan man åtminstone ha det i åtanke när man inreder sovrummet, gästrummet och badrummen. Nästa gång svärmor kommer på besök kanske hon känner sig lite lugnare efter en natt i sitt spa-inredda sovrum.

 

Använd dessa tre tumregler för att skapa en spa känsla i ditt hem: välj naturmaterial istället för plast (till exempel bambu, trä och stenar), välj lugna, ljusa färger och skippa färger som har en mer laddad ton och försök att bejaka minimalismen. Vi är alldeles för prylgalna i dessa dagar och det är så lätt att hemmet blir som en slags förvaringsplats där vi bara fyller på med grejer år efter år. Rensa ut och ge bort sådant du inte använder längre eller sälj det på Blocket.

 

När du skapar stillhet med minimalism där hemma så kommer du nog förvånas över hur lugn du också känner dig inombords. Även om vi inte alltid är medvetna om det, så påverkas vi väldigt mycket av våra interiörer.