Hur ser det ut med utsidan, egentligen?

När du håller på med heminredning är det lätt att fastna på insidan. Det är naturligt förstås, eftersom det är insidan du ser mest av, när du är hemma och även när vädret medger att du vistas utomhus är det ju knappast ditt egna hus du sitter och stirrar på.

Därför är det lätt hänt att glömma bort husets utsida. Den finns där, men det är ingenting du egentligen tänker på förrän den dagen det blir problem och då kan det vara för sent.

Inläckande vatten från dåliga fasader och tak gör ingen glad och kan snabbt förstöra snygg inredning som du lagt mycket tid och pengar på.

Se över utsidan i tid

Det är svårt att vara expert på allt, så ta gärna hjälp av en oberoende besiktningsman för att göra en översyn av husets utsida med några års mellanrum, särskilt om de börjar bli lite till åren.

En besiktningsman kan ofta upptäcka saker som du inte ser och han eller hon kan också tipsa om vad du behöver vara uppmärksam på när det gäller att i tid upptäcka och åtgärda problem, så att de inte orsakar skador på resten av huset.

Renovera i tid!

Vänta inte för länge med yttre underhåll, utan börja i tid, så hinner du både tänka efter och göra bra val, som du blir nöjd med. När det gäller utsidan, precis som med insidan så gäller det att välja en kvalitets- och prisklass som håller länge och som du blir nöjd med, men du måste inte alltid välja någonting dyrt för att det ska bli bra.

Det finns till exempel billiga tak som är snygga och som håller lika länge som dyrare alternativ. Samma sak gäller väggbeklädnader och färger. Genom att börja i tid har du möjlighet att läsa på och bilda dig en egen uppfattning om vad du vill ha och behöver, oavsett om du tänker göra arbetet själv, eller tar in hantverkare.