Hitta din egen inredningsstil

Att följa trender är det många som bryr sig väldigt mycket om, men detta kan också få ditt hem att kännas ganska opersonligt. Dessutom är det dyrt att hela tiden behöva köpa nya möbler, textilier och dekorationer till hemmet, varav är varför det kommer ge dig fler fördelar om du istället hittar din helt egna inredningsstil.

Du kan absolut kombinera trender med din personliga preferens och förändra mindre delar i hemmet och folier för att det ändå ska kännas modernt. Saker som kuddar till soffan, tavlor eller mindre detaljer kommer inte att vara lika kostsamt som att behöva tapetsera om och sedan kombinera detta med nya möblemang med jämna mellanrum. Eftersom köphetsen också är väldigt stor, kan du hitta i princip helt nya möbler och inredningsdetaljer i second hand butiker eller på Tradera. Men vad ska man tänka på för att hitta en passande stil till sitt hem?

Ha ditt hem i åtanke

Det finns inte en stil som kommer att passa i samtliga hem och innan du börjar leta efter möbler och planerar hur du vill dekorera hemmet är det viktigt att du först funderar ut vad som faktiskt kommer passa. Storleken på rummen, hur mycket ljus fönstren släpper in och hur många som bor i hushållet kommer såklart att ha stor betydelse och därför kommer inte samtliga trender att passa just din boendesituation.

Var inte rädd för att testa nya saker

Det är också väldigt lätt hänt att man hamnar i ett mönster med hemmets inredning och att färgskalan blir alldeles för neutral. Var inte rädd för att testa på nya saker, fynda på second hand och få in lite mer färg i hemmets textilier och konstverk som piffar upp rummet.