Få ut mer av din trädgård

Kanske anser du trädgården bara vara en jobbig och tidskrävande syssla, som kräver mycket underhåll och skötsel. Eller kanske har du helt enkelt inte riktigt tid att inreda och bruka trädgården på bästa möjliga sätt? Faktum är att vi spenderar allt mer och mer tid inomhus och istället prioriterar att inreda hemmets inre rum, samtidigt som uteplatsen och trädgården hamnar lite i skymundan.

Men du kan få ut mer av trädgård och om du inte redan har en uteplats, kan du köpa paviljong att inreda och använda om vädret skulle vara växlande eller ganska opålitligt. Att spendera mer tid utomhus är fördelaktigt om du vill kunna vidhålla en god hälsa och välmående. Kroppen behöver till exempel solens strålar, för att produktion av D-vitamin ska höjas. Så vad kan du göra för att få ut mer av din trädgård?

Lagom är alltid bäst

Om du inte har ett särskilt stort trädgårdsintresse, kan några enstaka växter och gräsmatta att underhålla kännas som en ganska tidskrävande syssla. Men genom att köpa en paviljong kommer du har mindre grönt att hålla ordning på, samt har en plats med tak som du kan använda för de flesta av årets aktiviteter. Mysiga grillkvällar och barnkalas, kan med fördel nu flyttas ut till själva trädgården. 

Men ha i åtanke att lagom alltid är bäst och även om du vill inreda och dekorera din paviljong eller uteplats, är det viktigt att resultatet inte kräver särskilt mycket underhåll. Älskar du att påta i rabatter och pyssla om dina plantor, är rekommendationerna såklart helt omvänt. Gör vad du mår bra av och planera din uteplats efter din tid och intresse.