Dags för sommarvila, eller dags för en ny stil?

Sommar, sol och semester brukar vara ett säkert recept för att kunna slappna av och fundera över både det ena och det andra. Ofta är det när vi är avslappnade och har släppt vardagslunken som de bästa idéerna dyker upp.

Men semestern kan också vara en tid för tvivel. Kanske har du kört på hela året utan att ha tid att reflektera och känna efter om din stil verkligen är du. Det är bra att låta tankarna ta plats, och försöka känna efter om du har hamnat rätt eller om du behöver prova nya spår.

Miljömedvetenhet – en av de viktigaste trenderna

Idag har miljömedvetenhet seglat upp som en stor trend. I vårt tycke är den en av de viktigaste, också. Omtanke om miljön märks inom många områden, inte minst transport och fortskaffning. Dock finns det en viktig skillnad mot 70-talets miljömedvetenhet – idag behöver du inte välja mellan miljövänligt och stilfullt.

När det gäller miljövänliga bilar finns det nästan hur många som helst att välja mellan. Alla biltillverkare med självaktning har åtminstone en modell som är miljövänlig och går på el, helt eller delvis.

Vill du vara ännu miljövänligare kan du satsa på en stilren elmoppe. Då kan du transportera dig snabbt och smidigt samtidigt som du håller stilen. Dessutom behöver du inte leta parkeringsplats i evigheter heller.

Minska konsumtionen genom att välja kvalitet

Det här är en trend som hänger tätt ihop med miljömedvetenheten. För även om du väljer miljövänliga produkter är ändå mängden produkter som tillverkas och framför allt slängs ett problem för vår planet.

Genom att köpa färre saker, och istället fokusera på att köpa några få saker av högre kvalitet som håller längre gör du en insats för miljön. Oftast betyder det att sakerna du köper är dyrare i inköp, men det kan du oftast tänka att du kompenserar genom att de håller längre.

Och självklart, när du väljer vilka produkter du ska köpa, se till att de är miljömärkta! Det finns flera företag vars sortiment är miljövänligt och framtaget för att vara snällt mot naturen. Om det inte framgår tydligt kan du alltid fråga efter miljöcertifieringar eller miljömärkningar. Det tjänar både du och naturen på.