Bästa tips för flyttstädning

Om det tar emot att betala en städfirma för flyttstädning så kan man ta hand om det på egen hand! Det är tyvärr svårt att komma undan denna aspekt av flytten, men det behöver inte vara supersvårt om man bara är förberedd med rätt produkter och tillbehör. Gör en komplett inköpslista och åk till en lågprisbutik med stort lager så att du kan köpa allting på en och samma gång till ett bra pris. Det är steg ett på din “sälja hus checklista“. Sedan kan du gå igenom hemmet och skriva upp vad som är viktigt att tänka på för varje rum. I badrummet gäller det till exempel att ta isär toalettsitsen, tömma och rengöra badrumsskåpet ordentligt – även ovanpå!

I köket är det oftast köksfläkten som är den stora utmaningen och ytorna ovanpå köksskåpen där det lätt samlas både damm och flott. Ett annat ställe där flottet samlas på i lager är ugnen, så där är det bäst att man använder speciella produkter som finns till just för ugnsrengöring. Även ugnsgaller ska rengöras ordentligt och det där utrymmet längst ner på spisen som man sällan tänker på. Sedan ska ugnen dras ut så att man kan dammsuga, skura och skrubba ordentligt.

I alla rum finns det också fönster som ska rengöras ordentligt både på insidan och utsidan om man bor i hus och när det gäller lägenheter så kan det variera lite beroende på hur högt upp man bor och hur huset är byggt. Det kan man dubbelkolla med sin hyresvärd.